Gezonken boot boven water halen Gezonken boten hozen en lichten, door heel Nederland.
Bel ons landelijk nummer, gratis en vrijblijvend:
085 – 30 35 871

Spoed

Haast met het boven water krijgen van uw boot? Misschien moet uw boot meteen afgevoerd worden? Wij kunnen dit binnen 24 uur voor u realiseren. Bel ons landelijke, gratis nummer: 085 – 30 35 871. U kunt bellen van maandag t/m zaterdag, van 8:00 tot 22:00 uur.

Wanneer is er haast geboden?

Er is haast geboden wanneer een situatie ontstaat waarbij uw boot bijna is gezonken of voor groot deel onder water ligt. Onderdelen laten dan los, polyester of ijzer zal door corrosie worden aangetast en er ontstaan gaten waardoor de situatie van kwaad tot erger wordt. Het hout aan een boot wordt vaak ook aangetast door weersomstandigheden en zorgt voor houtrot.

Maar wat nog het allerbelangrijkste is:

Wanneer uw boot is gezonken veroorzaakt u een mini-milieuramp doordat alle motorvloeistoffen en chemicaliën uit de accu ook in het water komen!
U kunt hiervoor een fikse boete krijgen.

Laat daarom met spoed uw gezonken boot door ons hozen, lichten en indien nodig afvoeren. Bel: 085 – 30 35 871.

Hier kunt u een fikse boete voor krijgen!

Levensduur boot

Vooral stalen en houten serieboten uit de zestiger en zeventiger jaren, zoals Dompkruisers, Wibo’s, Kolibri’s en Waarschepen, komen nu aan het eind van hun levensduur. Maar waar deze stalen en houten boten meestal zonder al te veel moeite kunnen worden gerecycled, ligt dat voor polyester boten anders. Oudere boten hebben ook jaarlijks onderhoud nodig. Veel hobbyisten die in de jaren zestig en zeventig zo’n boot hebben aangeschaft zijn nu op leeftijd en kunnen vaak niet meer het noodzakelijke onderhoud verzorgen.

Wanneer een boot door achterstallig onderhoud onder water komt te liggen is het noodzakelijk de boot direct uit het water te halen. Zo wordt voorkomen dat het milieu wordt aangetast door vloeistoffen die gaan lekken, zoals motorolie of brandstof in het water. Als eigenaar kunt u hiervoor zelfs een fikse boete ontvangen (milieudelict).

× Stel een vraag via Whatsapp