Gratis prijsopgave: 085 – 30 35 871 of vul het formulier in
Boot hozen Nederland

Boot hozen, lichten en bergen in heel Nederland én België.

Is uw boot gezonken? Geen nood, wij komen uw schip zo snel mogelijk hozen, lichten en bergen. Laat uw boot hozen door een professioneel bergingsbedrijf. Als booteigenaar bent u verantwoordelijk voor uw vaartuig. Wacht niet langer en laat uw gezonken zeilboot, sloep of ander vaartuig zo snel mogelijk uit het water halen. Zo voorkomt u een hoge boete. Boot Hozen Nederland is binnen 24 uur op locatie om uw boot professioneel te hozen.

Wat kost het hozen? Vraag een gratis offerte aan of bel ons op 085 – 30 35 871 voor meer informatie.

Wat betekent ‘boot hozen’?

Als uw boot is gezonken, zit deze vol met water. Dit water moet eerst verwijderd worden voordat het schip boven water kan worden gehaald. Dit wordt ook wel ‘hozen’ genoemd. Als er een klein laagje water in het schip staat, kunt u dit eventueel zelf doen met emmers. Staat uw vaartuig volledig onder water? Schakel dan onze hulp in. Wij pompen uw vaartuig met een mobiele professionele waterpomp binnen enkele minuten leeg. Ook wanneer er gaten in de romp zitten. Onze speciale pomp zorgt ervoor dat uw boot sneller leeggepompt wordt dan er weer water binnen kan komen door de gaten. 

Uw boot binnen 24 uur uit het water

Het is belangrijk dat uw gezonken schip zo snel mogelijk boven water wordt gehaald. Het materiaal wordt aangetast, onderdelen laten langzaam los en motorvloeistoffen lekken in het water. Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu en de dieren in het water. Boot Hozen Nederland is binnen 24 uur op locatie om uw schip te hozen, lichten en bergen. Of u nu een grote zeilboot of kleine sloep heeft: geen enkel vaartuig is ons te groot of te klein. Bovendien werken we in heel Nederland en België. 

Zo gaan wij te werk

Of uw boot nu is gezonken door regenwater of ouderdom: het is belangrijk om deze zo snel mogelijk op te ruimen. Zo voorkomt u een ernstig milieudelict en een hoge boete. Zo gaan wij te werk:

  1. Wanneer u ons belt, kunt u ons binnen 24 uur verwachten op locatie: of dit nu in Friesland, Zeeland of België is. Spoed betekent soms zelfs binnen één uur op locatie.
  2. Op locatie inventariseren we de situatie en maken we een plan van aanpak. Dit wordt uiteraard met u besproken.
  3. Vervolgens leggen we een totaalprijs voor. Bij akkoord gaan we direct aan de slag met de boot hozen, lichten en bergen. We werken op “no cure, no pay” basis. Zijn we het niet eens over de prijs, dan gaan wij zonder problemen weer weg en hoeft u dus helemaal niets te betalen.
  4. Bij een akkoord starten we met het hozen, lichten en eventueel bergen van uw gezonken vaartuig.
  5. Na het leegpompen, halen we het schip boven water. Vervolgens kunnen wij deze meenemen naar onze sloperij of transporteren naar een andere locatie. Hierna ontvangt u een factuur.

Gezonken boot hozen uitbesteden: goede keuze of niet?

U loopt geen risico als u uw gezonken schip door ons laat hozen. Wij werken op “no cure, no pay” basis. Dit betekent dat u pas hoeft te betalen als de klus naar tevredenheid geklaard is. U loopt geen enkel risico. Mocht er toch iets misgaan tijdens het hozen? Dan zijn we hier goed voor verzekerd. 

Als uw schip volledig is gezonken is het niet verstandig om het vaartuig zelf te hozen. Dit is een specialistische klus en vergt gebruik van het juiste materiaal. Laat het klusje aan ons over en dan laten wij uw boot snel weer drijven!

Neem contact op via 085 – 30 35 871 voor meer informatie over het hozen en lichten van een gezonken vaartuig.