Gezonken boot boven water halen Gezonken boten hozen en lichten, door heel Nederland.
Bel ons landelijk nummer, gratis en vrijblijvend:
085 – 30 35 871

Uw gezonken boot binnen 24 uur weer boven water

Uw gezonken boot weer boven water binnen 24 uur is bij ons mogelijk! Door vrijwel geheel Nederland. Wij komen met onze hoospomp en kraan op locatie om uw boot uit het water te lichten, te bergen en af te voeren, desgewenst naar onze bootsloperij.

In vaktermen heet het boven water halen van een gezonken boot:
een boot “hozen en lichten”.

Hozen

Het hozen van een boot betekent dat al het water uit de boot verwijderd wordt. Dit kan met een hoosblik, emmer of lenspomp. Wij gebruiken hier een elektrische hoospomp voor, zeker wanneer het om een grotere boot gaat, of een waterpomp met grote capaciteit en een elektrisch- of benzine aangedreven motor.

Lichten of bergen

Het lichten of bergen van een boot gebeurt bij boten die al (half) gezonken zijn en vaak al helemaal onder water liggen. Dan is er eigenlijk spoed geboden aangezien er een milieuramp op de loer ligt vanwege mogelijke lekkage van motorolie, accuzuur, benzine, etc. Hiervoor wordt er tijdens het inspecteren rondom de boot een fuik gemaakt. Deze fuik baken markeert de omtrek van uw boot om verdere verspreiding van vloeistoffen zoveel mogelijk moet voorkomen.
Daarna wordt een kraan gebruikt om de boot uit het water te tillen; het “lichten”. Wanneer een kraan er niet bij kan – bijvoorbeeld wanneer de boot in een haven ligt of langs een woonboot – dan maken we gebruik van luchtdruk techniek met luchtzakken om (verder) zinken te voorkomen.

Motorboot met kraan uit water getakeld

Motorboot met kraan uit water getakeld

Wat kost het boven water halen van een gezonken boot?

De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals: het type boot, de lengte van uw boot, en de ligging van uw boot. Soms kunnen wij moeilijk bij een gezonken boot komen omdat er geen weg in de buurt is en onze kraanwagen niet in de buurt kan komen. Ook is het van belang of het een stalen boot betreft of een polyester boot. Dit vanwege het gewicht om de boot uit het water te takelen en af te voeren indien gewenst.
Meer informatie vind u op de pagina Tarieven, maar het beste kunt u gewoon even bellen (085 – 30 35 871) of een offerte aanvragen.

Ben ik verplicht iets aan een gezonken boot te doen?

Ja! Elke booteigenaar heeft verantwoordelijkheden omtrent de staat en onderhoud van uw boot. Dit kan worden afgedwongen door een gemeente of waterpolitie. Wanneer men uw boot heeft gevonden en uit onderzoek blijkt dat u de eigenaar bent wordt u direct gesommeerd hier wat aan te doen. Vaak worden booteigenaren opgespoord door luchtfoto’s en vignet codering. De rekening die u krijgt van een gemeente of milieupolitie is vele maken hoger dan een bergingsbedrijf.

Heeft u vragen of wilt u een prijsindicatie of meer informatie? Bel ons op: 085 – 30 35 871.

 

× Stel een vraag via Whatsapp