Gratis prijsopgave: 085 – 30 35 871 of vul het formulier in
Gezonken motorboot Bleiswijk ONJ760

Gezonken motorboot Bleiswijk ONJ760

Onlangs binnen gekomen opdracht: Gezonken boot lichten en hozen in Bleiswijk.

Een klant belde net na de vorst vanwege een gezonken schip. Het betrof een gezonken polyester motorboot met een lengte van 7,6m van het merk type: ONJ 760.

Het schip lag in een jachthaven in Bleiswijk. Deze motorboot ONJK 760 heeft pas een groot winter onderhoudsbeurt aan de inboordmotor laten uitvoeren. Deze inboordmotor: Ford marina 100 pk Diesel wordt jaarlijks voor onderhoud door een bedrijf uitvoert. Echter vorige week na de strenge vorst is gebleken dat het vierpotje was afgebroken. Dit is ontstaan door de strenge vorst.

Normaal tijdens een winter kan dit vaker gebeuren en je kunt dit proberen te voorkomen door er antivries in te doen. Bij deze motorboot is tijdens het technisch onderhoud / winterbeurt vergeten de waterafsluiter goed dicht te zetten. Deze stond open tot onze verbazing! Tijdens de vorst heb je dan nog geen last van water dat in de boot stroomt vanwege ijsvorming ( vorst in de slang wat zorgt voor afsluiting ). Nadat het ijs begon te dooien en de temperatuur stijgt verdwijnt het ijs. Hierdoor is het schip gaan zinken vanwege het water dat via de afsluiter door het wierpotje van de waterkoeler in het schip is gaan stromen. In een paar uur tijd is het schip voor groot gedeelte gezonken.

Wij hebben deze motorboot met onze zwaarste capaciteit brandweerpomp boven water kunnen halen. Na verder onderzoek bleek er geen schade aan de boot te zijn.

Heeft u een gezonken boot? Wij helpen u graag met hozen, lichten, bergen en afvoeren. Ook zijn wij dagelijks opzoek naar boten voor inkoop.
Heeft u een boot te koop laat het ons weten.

Foto's

Gezonken motorboot Bleiswijk hozen lichten
Gezonken door een waterafsluiter open te laten staan. Na een kapot gevroren wierpotje is het water in de boot gestroomd vanwege dooi ijswater in de leiding.
ONJ 760 weer boven water
Gezonken motorboot Bleiswijk hozen lichten
Gezonken motorboot Bleiswijk hozen lichten


Terug