Gratis prijsopgave: 085 – 30 35 871 of vul het formulier in
Gezonken motorboot Amsterdam

Gezonken motorboot Amsterdam

Hoos je boot voor het te laat is en u een gezonken motorboot heeft in Amsterdam.

Hoos je boot op tijd anders zorgt het weer ervoor dat deze zal zinken. Vaak een afdekzeil wat los ligt of een stalen boot met teveel roestvorming geeft een kans op water in de boot. Wanneer dit genoeg is kan dit leiden tot een (gedeelte) gezonken boot in Amsterdam.

Gezonken boot hozen in Amsterdam.

Wat betekend hozen van een boot? Hozen betekent uw boot leeg pompen of scheppen. Vaak doet u dit met een hoosblik ( waterschep ) of waterpomp. Dit leegscheppen kan alleen als uw randen van uw boot nog net boven water zijn. Wanneer deze echter onder de waterlijn ligt is het niet meer mogelijk. Alles wat je eruit schept of pompt komt net zo makkelijk weer terug naar binnen.

Gezonken motorboot lichten in Amsterdam.

Wanneer de randen net onder water niveau ligt moet de boot gelicht worden. Dit lichten kan op verschillende manieren en methodes. De bedoeling is duidelijk. Zorg dat de randen weer boven de wateroppervlakte komen. Dit omdat je dan weer kunt lichten : pompen/ leegscheppen.

Wij kunnen uw boot ook meenemen, inkopen / overnemen of afvoeren. Wilt u hier meer over weten? Bel 085 – 30 35 871. 

In onderstaand een gezonken boot in Amsterdam als voorbeeld:

Wij hebben de opdracht gekregen om deze gezonken boot in de Amsterdamse grachten te lichten en hozen. Dit bootje lag gekanteld op zijn zij op de bodem. Buitenboordmotor was er gelukkig op tijd afgehaald voor winterstalling. In deze situatie was er lastig met een kraan bij te komen. Wij hebben de hoge muur gebruikt als hefboom en het bootje ( stalen vlet 5 meter ) zo weer boven water gehaald. Hier was het afdekzeil door zware windkracht weg gewaaid. Hierdoor heeft het vele regen de dagen daarna zijn werk gedaan met als resultaat een gezonken motorbootje. Het gezonken bootje in Amsterdam heeft ook door de gemeente Amsterdam door waternet een briefje eraan gehangen.

Foto's

Boot boven water gehaald uit de gracht van Amsterdam.
Gezonken motorboot Amsterdam
Gezonken motorboot Amsterdam
Met takels het bootje weer boven water gehaald.
Met takels het bootje weer boven water gehaald.


Terug